Brandpreventie

impregnerenNNS Brandpreventie is een dochterbedrijf van NNS Schoonmaakbedrijf. Daar waar NNS Schoonmaak de schoonmaak voor onze klanten uitvoert, helpt NNS Brandpreventie bedrijven en instellingen uit de brand.

Voorkomen is beter dan genezen! 

Brandpreventie is geen eenvoudige tak van sport, bedrijven en instellingen hebben te maken met een wirwar aan normen en eisen voor brandveiligheid. NNS Brandpreventie staat u graag bij met het uitzoeken welke eisen voor u van toepassing zijn. Advies, ondersteuning en de behandeling van alle soorten materialen zijn de onderscheidende punten van NNS Brandpreventie.

NNS Brandpreventie gecertificeerd dealer van HCA producten. HCA heeft een scala aan brandwerende en brandvertragende producten ontwikkeld waarmee materialen en stoffen behandeld worden: de HCA brandvertragers. Hierdoor is NNS Brandpreventie in staat om zeer uiteenlopende materiaalgroepen een brandvertragend karakter mee te geven. De HCA brandvertragers zijn onder andere geschikt voor de volgende materialen:

– Textiel (interieurstoffen, bedrijfskleding)
– Hout- en rietproducten, papier en karton
– Polystyreen (piepschuim)
– Isolatiemateriaal
– Kunstbloemen/-planten
– Kunstoffen en rubber

Onze service reikt verder dan het leveren van een brandvertragend product. Duidelijkheid en betrouwbaarheid staan bij ons voorop. Daarom werken we ook altijd volgens dezelfde methode.

NNS Brandpreventie adviseert, eventueel in overleg met de plaatselijke brandweer, aan welke normen uw brandvertraging moet voldoen. Afhankelijk van de aard en de hoeveelheid te behandelen materiaal, komt één van onze medewerkers bij u langs voor een behandelingsadvies.

Na inventarisatie, nemen wij een monster van het te behandelen materiaal. In het laboratorium testen wij met welk brandvertragend product het beste en meest efficiënt resultaat behaald wordt.

Als de testresultaten positief zijn bevonden, kunnen wij overgaan tot behandeling van het materiaal. Behandeling vindt plaats in onze werkplaats. Vanuit onze ervaring hebben wij verschillende applicatiemethodieken ontwikkeld die ervoor zorgen dat uw materialen veilig en snel behandeld kunnen worden. Voorbeelden behandelingswijzen zijn: sprayen, lakken, dompelen, foulard, CT4 (Stork) of vacuümdruk (hout).

Op deze wijze behandelen wij nieuwe gordijnstoffen, vloerbedekking of andere materialen die nog niet bevestigd of aangebracht zijn. Is er sprake van een behandeling van materiaal dat reeds is aangebracht of bevestigd dan komt het NNS applicatieteam naar u toe. Met moderne apparatuur worden de materialen snel en vakkundig behandeld. Bij zo’n behandeling op locatie, nemen wij vooraf altijd met u door of er rekening gehouden dient te worden  met uw specifieke omstandigheden, zoals: werken op grote hoogte, eventueel aanwezige (elektronische) apparatuur in de directe omgeving, enz.

Certificaat met klassevermelding
Na betaling van onze factuur, ontvangt u een behandelingscertificaat. Hierop staat exact vermeld aan welke brandveiligheidseisen het behandelde materiaal voldoet. Dit certificaat geldt als aantoonbaar brandpreventiebewijs voor de brandweer.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.